top of page
Babypraktijk Noord
Roxane Liewes

Roxane

Mijn naam is Roxane Liewes, samen met mijn man en onze 2 zoons geboren in 2011 en dochter geboren in 2014 wonen wij in Zevenhuizen (Groningen). 

In 2009 heb ik de opleiding HBO pedagogiek afgerond. Ik heb daarna 9 jaar in de kinderopvang gewerkt.

In 2013 besloot ik te starten met Babypraktijk Noord, ik gaf cursussen babymassage, dit breidde zich in 2014 uit met draagconsulten en werd ik zwangerschapsdocent. In 2015 ben ik gestart met de opleiding tot lactatiekundige en het aanbieden van kolfconsulten. In 2016 kwam de webshop Laif erbij www.laifshop.nl 
Deze richt zich o.a. op de verkoop van borstvoedingsproducten en verhuur van borstkolven en bevalbaden.

Eind 2016 heb ik mijn diploma mogen ontvangen en vol trots het beroep lactatiekundige IBCLC mogen toevoegen aan Babypraktijk Noord.

In 2019 ben ik begonnen met het aanbieden van geaccrediteerde scholingen voor kraamverzorgenden.

 

Ik houd ervan om te blijven leren en mijzelf te ontwikkelen, ik volg jaarlijks vele trainingen om mijzelf steeds verder te specialiseren in dit mooie vak! 

Het mooie in mijn vak als lactatiekundige is dat je betrokken bent bij een zeer kwetsbare periode en dat we kunnen ondersteunen in zoveel verschillende facetten rondom de baby en het ouderschap! 

Naast dat ik houd van mijn werk, word ik ook erg blij van reizen, zingen en gezellige feestjes. 

Bianca Jansen

Bianca

Mijn naam is Bianca Jansen. Getrouwd met de liefde van mijn leven, moeder van twee dochters (2017 en 2020) én zwanger (januari 2024). En ook een creatieveling en optimist met een goede dosis sensitiviteit.

 

In 2016 behaalde ik mijn diploma HBO Verpleegkunde, waarna ik ben gaan werken als verpleegkundige op de afdeling Verloskunde in het ziekenhuis. Hierop volgde met succes de specialisatie-opleiding tot Obstetrieverpleegkundige. In 2020 begon ik als Jeugdverpleegkundige bij de GGD. Dit werk doe ik nog steeds naast Babypraktijk Noord. In 2022 begon ik met de opleiding tot Lactatiekundige IBCLC.

In mijn vorige en huidige werk, kom ik dagelijks in aanraking met ouders die borstvoeding (willen) geven. De start van een prachtig avontuur, waarbij soms de juiste ondersteuning nodig is om het mogelijk en/of dragelijk te maken voor het gezin. Hier heb ik al vaak een rol in mogen spelen.

Toen ik werkzaam was in het ziekenhuis, kwam ik er al snel achter dat ik ooit nog meer wilde met borstvoeding. Het werd onderhand een echte passie. Ik merk dat ik echt het verschil wil maken, net die stap harder wil zetten om borstvoeding te laten slagen. Het is prachtig om te zien wat er soms gebeurt, als we openstaan voor wat onze natuur ons te bieden heeft, ook op dit vlak.

 

Et voilà, in 2021 begon ik voor Babypraktijk Noord met kolf- en draagconsulten. Sinds januari 2024 ben ik Lactatiekundige IBCLC en werken Roxane en ik als een duopraktijk verder. Super trots om onze passie(s) te bundelen en met Babypraktijk Noord veel mama's te mogen begeleiden bij hun borstvoedingsavontuur.

bottom of page