top of page

Dit is...

Babypraktijk Noord

Mijn naam is Roxane Liewes, samen met mijn man en onze 2 zoons geboren in 2011 en dochter geboren in 2014 wonen wij in Zevenhuizen (Groningen).


In 2009 heb ik de opleiding HBO pedagogiek afgerond. Ik heb 9 jaar in de kinderopvang gewerkt.

In 2013 besloot ik te starten met Babypraktijk Noord, ik gaf cursussen babymassage, dit breidde zich in 2014 uit met draagconsulten en werd ik zwangerschapsdocent. In 2015 ben ik gestart met de opleiding tot lactatiekundige en het aanbieden van kolfconsulten. In 2016 kwam de webshop Laif erbij www.laifshop.nl. Deze richt zich o.a. op de verkoop van borstvoedingsproducten en verhuur van borstkolven en bevalbaden.

Eind 2016 heb ik mijn diploma mogen ontvangen en vol trots het beroep lactatiekundige IBCLC mogen toevoegen aan Babypraktijk Noord. In 2019 ben ik begonnen met het aanbieden van geaccrediteerde scholingen voor kraamverzorgenden.

In 2021 t/m 2024 ben ik actief bezig geweest met modules MNRI reflexintegratie, hierdoor kan ik extra tools inzetten bij kindjes die een moeilijke start hebben gehad rondom de geboorte en/of moeite hebben met zuigen en slikken. Ik kan ondersteuning bieden bij het ontspannen van je baby, kramp, boeren en refluxklachten. 

Het mooie in mijn vak als lactatiekundige is dat je betrokken bent bij een zeer kwetsbare periode en dat we kunnen ondersteunen in zoveel verschillende facetten rondom de baby en het ouderschap. Ik houd ervan om te blijven leren en mijzelf te ontwikkelen, ik volg jaarlijks vele trainingen om mijzelf steeds verder te specialiseren in dit mooie vak! 

Naast dat ik houd van mijn werk, word ik ook erg blij van reizen, zingen en gezellige feestjes.

Roxane Liewes

Roxane Liewes

Het borstvoedingsverhaal van... Roxane

Mijn borstvoedingsverhaal met mijn jongens (tweeling) is niet gelopen zoals ik graag had gewild, ik heb hen 4 maanden gekolfde moedermelk gegeven in combinatie met kunstvoeding. Ze zijn geboren met 36,5 en vertoonden prematuur drinkgedrag. Door de combinatie met kunstvoeding na 3 maanden, stopte mijn borstvoedingsperiode sneller dan dat ik had gewild. Dat maakte dat ik steeds meer ging lezen over borstvoeding en ik duidelijk beter voorbereid was en meer kennis had toen ik in verwachting was van onze dochter. Bij haar had ik een duidelijk plan; ik wilde borstvoeding geven! Dit ging niet perse zonder slag of stoot, dit kleine meisje zat niet lekker in haar vel, huilde veel. Het enige wat nog wat troost gaf was haar voeden en dichtbij mij zijn. Wat was ik blij dat ik haar kon voeden, dit hebben we een lange tijd gedaan. Mijn beide ervaringen helpen mij zeker om de wensen van ouders te begrijpen rondom het voeden.

Bianca Jansen

Bianca Jansen

Mijn naam is Bianca Jansen. Getrouwd met de liefde van mijn leven, moeder van Anna, Isabeau en Josephine (2017, 2020 en 2024). Ik ben creatief, enthousiast en optimistisch. Een 'mensen-mens'.

 

In 2016 behaalde ik mijn diploma HBO Verpleegkunde. Tijdens deze opleiding werd mijn vuurtje aangewakkerd door de zorg binnen zwangerschap en geboorte. Ik ben gaan werken als verpleegkundige op de afdeling Verloskunde in het ziekenhuis. Hierop volgde met succes de specialisatie opleiding tot obstetrieverpleegkundige. In 2020 begon ik als jeugdverpleegkundige bij de GGD. Dit werk doe ik nog steeds naast Babypraktijk Noord. In 2022 begon ik met de opleiding tot lactatiekundige IBCLC.

Gedurende mijn loopbaan, kwam en kom ik dagelijks in aanraking met ouders die borstvoeding (willen) geven. De start (of te midden) van een prachtig avontuur, waarbij soms de juiste ondersteuning nodig is om het mogelijk en/of dragelijk te maken voor het gezin. Hier heb ik al vaak een rol in mogen spelen.

Toen ik werkzaam was in het ziekenhuis, kwam ik er al snel achter dat ik ooit nog meer wilde met borstvoeding. Het werd onderhand een echte passie. Ik merk dat ik echt het verschil wil maken, net die stap harder wil zetten om het te laten slagen. Het is prachtig om te zien wat er soms gebeurt, als we openstaan voor wat onze natuur ons hierin te bieden heeft.

 

Et voilà, in 2021 begon ik voor Babypraktijk Noord met kolf- en draagconsulten. Sinds januari 2024 ben ik lactatiekundige IBCLC en werd Babypraktijk Noord onze duopraktijk. Ik ben super trots om onze passie(s) te kunnen bundelen en met Babypraktijk Noord veel mama's te mogen begeleiden bij hun borstvoedingsavontuur.

Het borstvoedingsverhaal van... Bianca

Als verpleegkundige op de verloskamers zag ik alleen maar het topje van de ijsberg van de borstvoedingsperiode van moeders, namelijk vaak alleen het zoeken van de baby naar de borst of soms misschien al een eerste slokje. Toen ik zelf moeder werd, kwam ik erachter hoe intens maar mooi het kan zijn om óók dit stukje natuur terug te zien bij jezelf én hoeveel meer het was dan alleen dat topje van de ijsberg. Wat ik mooi vind is dat mijn borstvoedingsverhalen laten zien hoe verschillend onze twee oudste dochters zijn en mij dus bewust hebben gemaakt hoe uniek ieder kind is. Mede hierdoor zie ik hoe belangrijk maatwerk kan zijn in mijn werk als lactatiekundige.

Onze eerste dochter was meteen erg enthousiast aan de borst en nog steeds houdt ze van eten ;). Daarom was het een tegenvaller toen ze rond 4 maanden, toen ik weer ging werken, steeds vaker de borst weigerde, tot ze helemaal niet meer aan de borst wilde drinken. Ik gaf haar daarna maandenlang mijn gekolfde melk. Fulltime kolven was zwaar en zeker niet mijn wens, maar zo kreeg ze toch nog langere tijd mijn moedermelk. Onze tweede dochter was (en is) een echt mama's meisje, een 'zwaan kleefaan', waar ik me altijd prima aan over heb kunnen geven. Helaas gebeurde er alleen deze keer het tegenovergestelde: ik ging weer aan het werk en ze weigerde de fles, wilde alleen maar drinken uit mijn borst. Dit duurde een aantal maanden en ik vond dit vooral emotioneel best pittig. Gelukkig pakte ze uiteindelijk een fles en heb ik ook haar hierna nog maandenlang kunnen borstvoeden.

Momenteel zit ik midden in mijn derde borstvoedingsavontuur met onze dochter (jan. '24). Dit is mijn eerste borstvoedingservaring sinds ik zelf lactatiekundige ben, dus voor mijn gevoel extra bijzonder. Het gaat goed en mijn wens en plan is om dit een lange tijd te doen! :)

Wij werken samen met...

Anne logopedie

Anne van Nugteren

Logo Anne logopedie

Ik ben Anne van Nugteren, getrouwd en moeder van twee zonen (2018 en 2021). Ik ben dol op buiten bezig zijn en leuke momenten hebben met familie en vrienden. Ik zie mijzelf als een flexibel, zorgzaam en creatief persoon.


Ik heb mij in 2019 gespecialiseerd in Preverbale logopedie en ben sindsdien lid van de Nederlandse Vereniging van Preverbale Logopedie (NVPL). Ik heb de afgelopen jaren meerdere bijscholingen gevolgd op het gebied van Preverbale logopedie en neem geregeld deel aan een overleg met andere logopedisten in dit werkveld. 

Ik vind het fijn om kinderen en hun ouders te helpen. De rust die terugkeert in een gezin wanneer het eten en drinken weer soepel verloopt, is iets waar ik mij met heel mijn hart voor inzet. Wat voor het ene kind goed werkt, werkt voor een ander minder goed. Ik luister dan ook goed naar wat jullie graag willen en sluit aan bij jullie gezin.

Klik op de knop hieronder om meer te lezen over wat ik voor jou kan betekenen:

Floor Jeffers

Floor Leffers

Mijn naam is Floor Leffers, 27 jaar oud en woon samen met mijn vriend in Meerstad. Ik hou van reizen, spelletjes spelen en sporten.

Sinds 2018 werk ik als jeugdverpleegkundige op het consultatiebureau in Zuidhorn. Hierbij merkte ik dat ik nog lang niet genoeg kennis had over borstvoeding en alles wat hierbij komt kijken. Borstvoeding vind ik een ontzettend leuk en interessant onderwerp. Zo ontstond mijn plan om in 2022 te starten met de opleiding tot lactatiekundige IBCLC. In 2024 hoop ik de opleiding af te ronden.


Ik heb er ontzettend veel zin in om mijn opgedane kennis te kunnen gebruiken bij Babypraktijk Noord. Jullie kunnen mij vinden bij de kolf-, draag- en hopelijk ook snel voor lactatiekundige consulten.

Marije Terpstra

Marije Terpstra

Mijn naam is Marije. Ik ben 26 jaar en woon samen met mijn vriend en Franse bulldog Moos in Tolbert.

Mijn hobby`s zijn hardlopen, yoga/pilates, paarrijden, wandelen in de natuur, koken en tijd doorbrengen met familie en vrienden. Ik heb altijd geweten dat ik binnen de geboortezorg werkzaam wil zijn. Na een opleiding tot doktersassistente heb ik verschillende opleidingen en cursussen gevolgd om mijn kennis te vergroten en aanstaande ouders bij te kunnen staan tijdens de zwangerschap en kraamperiode. Dit doe ik via mijn eigen bedrijf Mami-In-Balans.

Je kunt mij tegenkomen tijdens de kolfconsulten of de lessen voor babymassage bij Babypraktijk Noord.

Ik kijk er erg naar uit jullie te ontmoeten en jullie alles te leren over welke kolf passend is en je hierbij te helpen of om jullie baby beter te leren kennen en laten ontspannen tijdens de babymassage.

bottom of page