top of page

Dragen

Je kindje dragen heeft heel veel voordelen. Het draagt positief bij aan o.a. de hechting met je kindje, (borst)voeding en je mobiliteit. Dragen is meestal al mogelijk vanaf de geboorte tot en met de kleuterleeftijd en kan je op veel verschillende manieren doen, met een draagdoek- of zak.

 

Wij zijn beiden gediplomeerd draagconsulent. Wij helpen je graag bij het (leren) dragen van jouw kindje. 

Draagconsulent

Draagconsult

Tijdens een draagconsult krijg je informatie op maat over het dragen van je kindje. We bespreken je beginsituatie en kijken we naar jouw/jullie specifieke wensen, de leeftijd van je kindje, evt. bijzonderheden bij jou als dragende ouder of je kindje en meer. Je leert verschillende doeken en draagzakken kennen en je leert hierbij de knooptechnieken en/of hoe de bevestiging werkt. Dit alles met inachtneming van de ergonomie en de unieke anatomie van ouder en kind.

 

We nemen onze verschillende draagdoeken en -zakken mee, zodat je deze kan uitproberen en hierna een keuze kan maken die bij jou past. Tijdens het consult is er de mogelijkheid om met een nieuwe doek te knopen die direct tijdens het consult kan worden aangeschaft en achtergelaten (of besteld bij een alternatief voorkeur).


Ook wanneer je al in het bezit bent van een draagdoek of -zak, kun je een consult boeken voor adviezen om jouw draagmethodes op te frissen.


Het is handig om een oppas voor je kindje te regelen voor het consult, zodat wij alle tijd hebben om rustig de technieken te oefenen. Voor voedingen en/of andere nodige zorg voor je kindje tijdens het consult nemen wij uiteraard de tijd. Ook tijdens je zwangerschap is er een mogelijkheid om (alvast) te leren dragen.

Tarieven

​Consult op locatie

€75

60-90 min.

 

Locatie: La Vie Centrum - Lopendediep 1 Groningen

​Consult aan huis

€75

60-90 min.

 

De reiskosten voor een consult aan huis bedragen €0,23 per gereden km. gerekend vanaf Zuidhorn of Meerstad

  • Duo-consult met je partner of bv. vriendin samen, 90 min.: €105,- (beiden dezelfde knooptechniek) 

  • Opfrisconsult: €40,-

  • Workshop(s) of groepsconsult: neem contact op voor de mogelijkheden!

  • Informatieavonden/workshops op locatie, voor o.a. medewerkers kinderopvang, kraamzorg of een verloskundigenpraktijk: prijs op aanvraagneem contact op voor de mogelijkheden!

  • Cadeaubon draagconsult: min. €50, ook leuk als kraamcadeau! Neem hier contact op als je dit wilt bestellen.

Voor elk kwartier dat extra nodig is tijdens het consult rekenen we een tarief van €15,-

Betaling kan per factuur of ter plekke contant voldaan worden. Bij afzegging van een consult binnen 24 uur voor aanvang, brengen wij 75% van het consult in rekening.

Indien er een draagdoek wordt aangeschaft tijdens het consult, wordt deze - indien aanwezig - direct uit onze voorraad bij je achtergelaten. Het bedrag van de aangeschafte doek wordt dan meegenomen in de factuur.

 

Meer informatie of een draagdoek bestellen? Draagdoeken en andere gerelateerde producten kun je vinden in onze webshop www.laifshop.nl

DIG_WEBSITE_LOGO_edited.png

Babypraktijk Noord is aangesloten bij Dragen in Groningen. Deze groep draagconsulenten houdt elkaar up to date door middel van intervisie en houdt hiermee de kwaliteit hoog van draagconsulten binnen de provincie Groningen en daar omheen. Ook kennen wij elkaars aandachtsgebied(en) en kunnen zo nodig naar elkaar verwijzen.

bottom of page