Over mij

Mijn naam is Roxane Liewes. In 2009 heb ik de opleiding HBO pedagogiek afgerond.
Hiervoor volgde ik de opleiding onderwijsassistent. Hier ontdekte ik mijn interesse voor kinderen die net iets meer zorg nodig hebben. Vandaar mijn keuze om mij hier verder in te verdiepen door middel van de opleiding Pedagogiek. Ik heb 9 jaar in de kinderopvang gewerkt in de leeftijd van 0 tot 13 jaar.
In 2013 besloot ik te starten met Babypraktijk Noord, ik gaf cursussen babymassage, dit breidde zich in 2014 uit met draagconsulten en werd ik zwangerschapsdocent. In 2015 ben ik gestart met de opleiding tot lactatiekundige en het aanbieden van kolfconsulten.

Eind 2016 heb ik mijn diploma mogen ontvangen en het vak lactatiekundige IBCLC mogen toevoegen aan Babypraktijk Noord.
Als lactatiekundige IBCLC (International Board Certified Lactation Consultants) moet ik jaarlijks punten behalen doormidden van bijscholing om mijn kennis en vaardigheden bij te houden. Zo blijf ik op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Lactatiekundigen.

Sinds 2016 is ook de webshop van Laif online gekomen www.laifshop.nl deze richt zich op draag- en borstvoedingsproducten en verhuur van aanschuifbedjes, kolven, weegschalen en dragers.

In 2019 ben ik begonnen met het Borstvoedingopleidingscentrum (BOC), waarbij ik scholingen mag verzorgen voor kraamverzorgenden.

Mijn partner en ik zijn trotse ouders van twee zoons geboren in 2011 en een dochter geboren in 2014. Mede door de ervaring als moeder weet ik, hoe belangrijk en bijzonder het is om echt contact te hebben met je kindje en een emotionele band op te bouwen. Tijdens zowel de consulten en cursussen begeleid ik ouders om een band op te bouwen met hun kindje. Het is erg mooi om dit te mogen begeleiden.
Wat ik tevens erg belangrijk en bijzonder vind in dit werk is, dat ik persoonlijke aandacht en praktische tips kan geven aan ouders en hun kindje, door samen te praten over o.a. de fysiologie, de ontwikkeling van het kindje, het slaapgedrag en het voeden.