Ergonomisch dragen betekent dat er een optimale ondersteuning geboden wordt voor de optimale houding van zowel ouder als kind.

Als je je kindje bij je draagt in een doek of ergonomische drager, zijn er een aantal punten waar je op kunt letten:

– Biedt de drager ondersteuning in het zitje van knie- tot knieholte en zitten de knietjes hoger dan de billetjes.

– Is het rugpand zacht en soepel zodat het ruggetje een mooie natuurlijke bolling kan vormen. Op deze manier zakken de billetjes ook iets dieper waardoor de knietjes hoger dan de billen komen (M-houding).

– Zit het kindje stevig ondersteund tegen de ouder aan (niet in elkaar gezakt) en geeft de drager een goede neksteun zonder dat het hoofdje in een positie wordt geduwd of er juist teveel ruimte is bij het nekje.

– Kijkt het kindje richting de ouder (dus niet met gezichtje naar voren/face forward). Op deze manier wordt er prikkelreductie gegeven en in de houding face forward kan de natuurlijke bolling niet gevormd worden, omdat het ruggetje tegen jouw lijf rechter wordt gevormd.

– Bij een niet-ergonomische drager ervaren ouders vaak last van hun schouders en rug. Vaak zit er teveel ruimte tussen ouder en kind, waardoor het gewicht verder van je eigen lijf afstaat en de drager letterlijk gaat hangen.

O.a. de merken Chicco, BabyBjorn, Stokke, Maxi-Cosi en de MiniMonkey zijn helaas geen ergonomische dragers.

Wil je meer informatie of eens dragers proberen bij ons? Wil je graag weten of het merk dat jij gezien hebt ergonomisch is of niet? Mail ons gerust voor vragen en advies info@laifshop.nl