Dit lijkt perfect! Eindelijk een methode om een kindje te laten stoppen met huilen.. of niet?!
Elke ouder zou wel een trucje willen aanleren om een kindje te laten stoppen met huilen. Als een kindje huilt, worden ouders onrustig en gaan zoeken naar de oorzaak.
Dat is nu precies waarom het huilen ‘’bedoeld’’ is, het kindje heeft een behoefte en wij worden als ouders, instinctief onrustig van dit huilen, pakken ons kindje bij ons om te knuffelen en/of te voeden.
Mooi geregeld door moeder natuur!

‘’Helaas’’ bestaan er geen effectieve trucjes om huilen te stoppen. De basisbehoefte van een baby is nabijheid en in contact zijn! Een kindje op de borst leggen (of knopen in een draagdoek) zou die behoefte vervullen en rust bieden.
Er bestaan ook methoden waarbij er heel hard ‘’Shhhh…’’ in een oortje wordt geroepen. Het effect is dat een kindje stopt met huilen. De daadwerkelijke reden dat een kindje stopt met huilen is stress. Het schrikt zich helemaal wild en gaat van de stress over in standje ‘’overleef’’ en is stil.

De methode op dit filmpje lijkt te werken voor een kort termijn, maar het kindje wordt niet vervuld in zijn basisbehoefte. Er is namelijk geen contact. Bij het wegleggen van dit kindje, zal het wederom huilen. Dus dan maar een hele dag vliegtuigje spelen?

Gelukkig zegt onze intuïtie ons voldoende en pakt een ouder zijn/haar kindje bij zich om te knuffelen en te koesteren. Het is alleen zo jammer, dat ouders aan hun gevoel gaan twijfelen, door dit soort trucjes/filmpjes.

http://filmpjevandedag.nl/12214/